top of page

De lekkerste kaas

 

Bij Lekkerz van Hier bent u aan het juiste adres voor de allerbeste kaas! 

 

Een doordacht assortiment aan Nederlandse en buitenlandse kazen maken dat u hier altijd slaagt.

Wij verkopen zowel boerenkaas en boerderijkaas als hoogwaardige fabriekskaas.

Boerenkaas en boerderijkaas

De boerenkaas is afkomstig van Boer Verhoef uit Nieuwerbrug. Deze 48+ kazen zijn verkrijgbaar in jong belegen, belegen en extra belegen.

 

De boerderijkazen worden gemaakt door Boer Slob uit giessenburg. Boer slob staat bekend om zijn mooi uitgebalanseerde kruidenkazen en zijn prijswinnende Rubykaas, een musthave voor de echte kaasfan !

 

Stompetoren Kaas

Deze kaas dankt zijn naam aan het dorp Stompetoren in Noord-Holland waar de koeien grazen en de kaas wordt geproduceerd. De kazen worden op een unieke manier gerijpt en dat proef je. Niet voor niets hoort Stompetoren kaas al drie jaar op rij bij de beste drie van Nederland bij de Hollandse Kaaskeuringen.

Stompetoren kaas is 48+ en is verkrijgbaar van jong tot overjarigDaarnaast zijn er ook light-varianten verkrijgbaar (35+).

herfstmelange.jpg
buitenlandse kaas.png
Italiaanse-kaas.jpg

Buurvrouw Marijke

Deze geitenkaas wordt gemaakt door (buurvrouw) Marijke Booij uit Streefkerk. De geitenmelk is afkomstig van de naastgelegen boerderij, vandaar de naam Buurvrouw Marijke.

De familie Booij maakt al ruim driehonderd jaar kaas in de Alblasserwaard. Vroeger was dit voor boeren, als nevenactiviteit, een goede manier om melk te conserveren. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw is de familie als kaasmakers gevestigd in Streefkerk.  Tijdens de ruilverkaveling in 1976 verhuist het gezin naar de Middenpolderweg 63 en bouwt hier, als één van de eersten, een nieuwe boerderij in de polder. Hier maken Martien en Betsy sindsdien hun boerenkazen.

Vanaf 1999 stapt de oudste zoon, Willem, in de maatschap en hij runt het melkveebedrijf. Twaalf jaar later komt ook Marijke (de jongste dochter) bij het bedrijf. Zij zet zich in in de kaasmakerij en zet de Groene Hart Coöperatie op. In 2014 opent de eerste stadswinkel in de Fenix Food Factory, Rotterdam.

Als Willem in 2016 met de koeien naar Drenthe verhuist, kan de kaasmakerij uitbreiden en krijgt de boerderij ruimte voor nieuwe mogelijkheden.

 

Buitenlandse kaas 

De buitenlandse kazen zijn van topkwaliteit en afkomstig uit de volgende landen:

  • Zwitserland     Belgie

  • Frankrijk          Duitsland

  • Italie

Adres verswinkel

Schutsboomstraat 13A

5374 CA  Schaijk

Contact

Tel:   06 28 59 96 72

Email:   info@lekkerzvanhier.nl

Instagram: lekkerzvanhierschaijk

Openingstijden

Maandag: gesloten

Di t/m do: 09.00 - 18.00 uur

Vrijdag: 09.00 - 20.00 uur

Zaterdag: 09.00 - 17.00 uur

zondag: gesloten

logo nieuw 2020.jpg

Bestel snel en eenvoudig online uw boodschappen!

bottom of page